Galaretki
Zajmujemy się produkcją galaretek w zróżnicowanych kształtach, kolorach oraz smakach, dostosowanych do różnorodnych gustów i potrzeb naszych klientów. Nasze galaretki wyróżniają się doskonałą jakością oraz wyjątkową teksturą, która zapewnia niezapomniane doznania smakowe.
Jak powstaje galaretka?
Galaretki powstają z odpowiednio wyselekcjonowanych oraz upłynnionych owoców. Głównym ich składnikiem jest jednak substancja żelująca, która nadaje im właściwą konsystencję. Do niedawna najczęściej korzystano z żelatyny, dziś jednak używa się również pektyn, agaru oraz karagenu.
Podczas wytwarzania galaretki należy namoczyć substancję żelującą. Następnie łączy się ją sokiem, cukrem, substancjami barwiącymi oraz zapachowymi, w zależności od tego, jak efekt końcowy chce się uzyskać. Całą tą mieszaninę należy podgrzać, a następnie schłodzić. Aby uzyskać odpowiednie kształty, już na tym etapie umieszcza się ją w specjalnych formach.